WordPress CMS

Wat is een WordPress website eigenlijk?

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) met als belangrijkste kenmerken de gebruiksvriendelijkheid en het feit dat het gebruik hiervan gratis is. Het is door middel van het CMS systeem van WordPress mogelijk om vrij eenvoudig een website, blog of webshop te onderhouden. Veel andere systemen gebruiken hier complexere systemen voor of verlangen zelfs enige kennis van broncodes. Bij WordPress is dit echt niet het geval. Het beheersysteem van een WordPress website is overzichtelijk ingericht en in Nederlands beschikbaar. Er is dus geen kennis van HTML of PHP benodigd om een WordPress site te onderhouden. WordPress is op dit moment zo populair in Nederland dat circa 80 procent van de nieuwe websites op basis van het CMS systeem van WordPress gecreëerd is.

Wat zijn de voordelen van het WordPress beheersysteem (CMS)?

  • In tegenstelling tot vele andere beheersystemen is het gebruiksvriendelijk en in het Nederlands beschikbaar. U weet na enkele uren al op welke knoppen u moet klikken op bijvoorbeeld nieuwe producten aan uw webshop toe te voegen.
  • WordPress is volledig gratis in haar gebruik en u zit dus niet aan een abonnement vast. Wilt u een ander design of andere plug-ins? Dan kunt u deze vaak tegen betaling laten toevoegen of aanpassen door een ervaren websitebouwer.
  • Het WordPress beheersysteem (CMS) is voortdurend in ontwikkeling. De gebruiksvriendelijkheid en techniek achter het WordPress systeem wordt dus continu verbeterd waardoor uw site nog beter kan functioneren. Hierdoor wordt de gebruikservaring voor u en uw bezoekers steeds verder geoptimaliseerd.
  • U hoeft met een WordPress site niet meer maanden te wachten tot dat deze gelanceerd kan worden. WordPress websites kunnen namelijk al vrij snel, indien alle teksten en informatie gereed zijn, gelanceerd worden.
  • Omdat het cms een open source systeem is, kunnen andere WordPress website eigenaren eigen innovatieve applicaties ontwikkelen. Een groot deel van deze applicaties kunt u tegen een scherp tarief, of zelfs gratis, aan uw website laten toevoegen. Tevens wordt de kwaliteit van uw website op deze manier steeds beter.
  • Een WordPress website is automatisch zoekmachine vriendelijk opgebouwd. Dat wil zeggen dat de structuur van een WordPress website geen blokkade kan zijn om niet in de zoekresultaten van Google te worden opgenomen. Er zijn diverse andere systemen die zo zijn opgebouwd dat Google ze niet in haar zoekresultaten accepteert. Om uw website nog verder te optimaliseren, installeren wij een extra plug-in waardoor uw website nog beter vindbaar wordt.
  • U kunt kiezen om een standaard thema op uw WordPress site te plaatsen of een uniek thema te laten ontwikkelen. Wij kunnen een custom made thema voor u creëren waardoor u zich nog beter van uw concurrentie kunt onderscheiden.

Wilt u ook een WordPress website of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op!